Založ si blog

BITcoin a iné cryptomeny

V predchádzajúcich blogoch som sa venoval získavaniu predovšetkým bitcoinov zadarmo, teda za čas, a tentokrát by som chcel predstaviť iné cryptomeny, s ktorými som sa hlavne stretol na CEX . Tým že len nedávno táto burza spustila službu nákupu či predaja mnohých cryptomien aj za USD, sú prakticky všetky s ktorými obchoduje k dispozícii za reálne peniaze a rovnako ich môžete za reálne peniaze predať a tie si vybrať priamo na svoj účet.

Cryptomien je mnoho. Domnievam sa, že ich pribudlo predovšetkým po obrovskom úspechu BITcoinu a predovšetkým preto, lebo ich konečný počet je vopred známy a tak ich cena má perspektívu iba rásť. podmienkou je však popularita cryptomien.

Takže len v krátkosti uvediem niektoré o ktorých informácie som našiel a s ktorými som sa stretol práve na uvedenej burze.

Začnem tými, ktoré pri kúpe GH/s ťažíte tak ako Bitcoiny.

NMC – Name coin – prezentuje sa ako prvá odvodenina od Bitcoinu, a ako prvá umožnila združenú ťažbu, preto patrí naďalej k najviac inovatívnym altcoinom.

IXC – iXcoin – Rovnako ako iné, je zdrojovo otvorená mena, ktorá vychádza z Bitcoinu. Od Bitcoinu sa líši predovšetkým tým, že je rýchlejšie vyťažiteľná, umožňuje združenú ťažbu. Cieľom je byť digitálnym zrkadlovým obrazom Bitcoinu

DRK – Dark Coin – prezentuje sa ako prvá anonymná crypto mena a prezentuje sa tým, že pri jej použití nie je možné transakciu dohľadať ako pri bitcoinoch.

POT – PotCoin – toto je asi najkontroverznejšia mena, nakoľko sa prezentuje ako mena obchodníkov s kanabisom. Inak základ v decentralizácii a podobne je rovnaký. Zrejme ide o niečo čo by ľahšie identifikovalo medzinárodne nejakú komunitu.

MEC – Mega Coin – hneď prezentačná stránka je v Českom jazyku tak nemusím písať viac. Princíp je veľmi podobný všetkým cryptomenám

ANC – Anon Coin – je to jedna z najmladších mien, a jej cieľom je zvyšovanie anonymity obchodov.

WDC – WorldCoin – cieľom tejto meny je stať sa najpoužívanejšou menou v dennom používaní.

Mohol by som aj podrobnejšie, ale radšej som umiestnil odkazy. Okrem týchto je ich samozrejme omnoho, omnoho viac. Cieľom cryptomien je eleminovať vplyv bánk a vlád na ich reálnu hodnotu. Jediným merítkom sa teda stáva ich obľuba u zákazníkov. Ich existencia zabezpečila vznik mnohých príležitostí, pribudli burzy, kde prebieha obchodovanie medzi menami, pribudli ťažobné firmy. Pribulo mnoho investorov, ktorí investujú buď aktuálne peniaze alebo investujú do techniky, či si kupujú podiely v ťažobných firmách.

Samozrejme ak je cryptomena použiteľná v reálnych obchodoch, kedy si za ňu môžete kúpiť tovar alebo službu, jej popularita omnoho rýchlejšie rastie.

Súčasným trendom je je transakcie uchovať čo najviac anonymné. V tom sa predbiehajú. Otázka je, či tomu tak skutočne aj bude.

Čas však ukázal, že celý trend cryptomien vznikol ako protipól k neustálemu znehodnocovaniu peňazí, ktoré človek tvrdo zarába. Najviac to pociťujú v štátoch kde z času na čas vláda a ich centrálna banka menu znehodnotí. Ako naposledy v Čechách. Jedným rozhodnutím  hodnota Vašej práce klesla o 5 rokov dozadu, len tak.

Či tomuto cryptomeny dokážu zabrániť je otázka. jeden predpoklad tu však je. Akonáhle je zabezpečené, že sa nedajú falšovať, že ich počet je konečný a ťažba nebude naďalej možná, kedy nie je prítomná regulácia a politický vplyv, šanca tu je. To nemajú ani nerastné suroviny. A príklad Španielska ukázal čo sa stane, ak je zrazu niečoho priveľa, v ich prípade Striebra.

Záverom len dodám, že cez tzv. faucety som stále nenašiel zdarma inú menu, než Bitcoiny a Doge, tak ako som písal v minulých blogoch. Takže tu ešte priestor je, možno aj pre tých, ktorí by chceli začať rovnako podnikať ako tí, čo jednotlivé faucety pootvárali na bitcoiny. V tomto je určite obrovský priestor na realizáciu. Má to len jeden háčik, chce to technické znalosti ako zabezpečiť aby všetko fungovalo.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 351443x
Priemerná čítanosť článkov: 6059x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy