Založ si blog

Hodnota Bitcoinu je stabilná

Mnohí, ktorí sledujú vývoj na trhu cryptomien si isto všimli, že nedávno došlo k výraznejšiemu poklesu ceny Bitcoinu. Dá sa povedať, že to je často vývoj aj na trhu s inými komoditami, či menami. Do značnej miery sa to dalo čakať  už len z dôvodu, že pribudlo značné množstvo konkurenčných mien ako Doge a LTC, ktorých popularita a použitie v poslednej dobe narástli.

Ak sa však pozrieme na vývoj ceny za posledné obdobie napríklad na burze CEX, tak cena je stabilizovaná. Aj objem obchodovateľných Bitcoinov na tejto burze je zaujímavý.

Aktuálny kurz BTC je za 1 BTC 270 USD alebo 247 EUR. Pri prepade, ktorý bol ku koncu roka 2014 sa cena dostala na 200 eur za BTC. Takže tak ako rýchlo padol tak rýchlo sa dostáva do stabilnej ceny. Akurát ťažba na CEX sa javí stále nerentabilná.

Na burze CEX je na predaj za USD viac než 560 BITC a dolárov na nákup BTC je cca 25000, stabilne. Na eurovom trhu tejto burzy sa za Eur ponáka cca 25 BTC a Eur je k dispozícii 9038 eur. Najväčšou výhodou BTC a vôbec cryptomien je, že ich celkový počet je limitovaný, vládami nekontrolovaný.

Stabilita ceny potvrdzuje potenciál v oblasti ťažby.

Ja najviac využívam Scrypt a to už od Septembra minulého roku. Viac som písal v minulých blogoch, ale v kontexte stabilnej hodnoty uvediem základný prepočet výnosnosti v oblasti ťažby.

Pri nákupe ťažobnej sily napríklad v hodnote 1 BTC, čo cez  CEX znamená cenu cca 270 USD/ 247 EU, je denne výnos odhadovaný na 4 USD v BTC a mesačný výnos cca 129 USD.

Ak to vezmete v percentuálnom vyjadrení, tak návratnosť celej investície je cca 2 mesiace, to znamená, že ak by ste sa toho ani nedotkli za 2 mesiace máte na konte ťažobnú silu aj sumu, ktorú ste do nej investovali. Takže ťažíte ďalej a peniaze máte späť.

To že veci fungujú oboma smermi potvrdzuje práve CEX. Tam nakúpite aj predáte cryptomenu za reálne peniaze. Môžete nakupovať aj kartou, a výnos si posielať na účet v banke.

Systém je funkčný a perspektívny.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352608x
Priemerná čítanosť článkov: 6079x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy