Založ si blog

Coinplug umožňuje nákup Bitcoinov vo viac než 7000 bankomatoch.

Juhokórejská spoločnosť Coinplug zabezpečujúca Bitcoin servis umožnila Bitcoin nákupy s kreditnou kartou prostredníctvom viac ako 7000 regulárnych bankomatov po celej krajine.

Bude sa jednať o prvý servis nákupu bitkoinov kreditnou kartou v krajine.

Tento krok umožní mať Bitcoin k dispozícii v mnohých najfrekventovanejších dopravných lokalitách Južnej Kórey, vrátane stanice metra, samoobsluhách a rušných uliciach mesta.

OKBITCARD ATM Kórea

Budovanie infraštruktúry

Nová služba bola možná vďaka dohode s kórejským výrobcom ATM Nautilus Hyosung, Kórea najväčším hardware ATM výrobcom – vo svete štvrtý najväčší. Firma má v súčasnej dobe 7,000-9,000 aktívnych strojov v Južnej Kórei.

Nautilus Hyosung tiež produkoval Bitcoin špecifické bankomaty pre Coinplug, ktoré boli nainštalované v kaviarni v Soule v štvrti Gangnam od marca 2014. Prístroj umožňuje obojsmerné obchody, čo znamená, že používatelia môžu kúpiť alebo predať Bitcoin, ale prijíma iba hotovosť.

Richard Yun z Coinplug uviedol, že pri podpisovaní nových kontraktov s obchodníkmi, ktoré umožňujú prijímať Bitcoin, jeho tím zistil, že najväčšou obavou bolo, že Bitcoin je príliš ťažké získať pre obyčajných ľudí .

Prirovnáva to k problému  s Teslou – mnohí zákazníci sú zvedaví na autá s elektrickým pohonom, ale nie sú ochotní kúpiť si ich kvôli nedostatku dobíjacie infraštruktúry.

Ako nakupovať bitcoin-y

Ak chcete použiť systém, zákazníci si zvolia „okBitcard“ z úvodnej obrazovky, zadajú telefónne číslo a dátum narodenia na identifikáciu, vložia kreditnú kartu a vytlačia papierové potvrdenie . Doklad obsahuje PIN kód, ktorý potom umožní výmenu za Bitcoin hodnotu cez Coinplug aplikáciu v smartphone alebo cez okBitcard web.

Podobne zmýšľajúci partneri

Coinplug CEO  Ryan Uhr povedal, že dohodnúť sa nebolo ťažké, pretože obchodní partneri, ako Nautilus Hyosung aposkytovateľ on-line platiebb Galaxia komunikácie, sú tiež fin-tech spoločnosti, ktoré veria v potenciál Bitcoin-u.

 

Služba ATM je k dispozícii pre hodnoty 10000, 30000 a 50000 Juho-kórejského won-u (približne $ 10, $ 30 a 50 dolárov). Coinplug hovorí, že má plány na rozšírenie služby v zámorí.

V januári, Coinplug začal predávať okBitcard na viac než 8000 7-Eleven obchodoch po celej Južnej Kórey, a má plány na rozšírenie systému v ďalších obchodných reťazcoch čoskoro.

Zákazníci  môžu zakúpiť okBitcard tiež cez pokladňu, dostanú rovnaký druh dokladu s kódom. Yun uviedol, že fyzické karty okBitcoin, ktoré budú k dispozícii v regáloch obchodov, sú stále tlačia.

 

Zdroj: Coindesk.com

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 351487x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy