Založ si blog

Ako platiť Bitcoinom takmer za čokoľvek

Možno patríte k tým, ktorí získavajú bitcoin buď ťažbou napríklad cez GENESIS, o ktorej som písal, alebo za služby či tovar alebo zadarmo ( čom nájdete viac info v mojich minulých blogoch). Najmä pre začínajúcich s bitcoinom verím, že som mnohých inšpiroval.

Častou otázkou vlastníka bitcoin-u je, ako ho využiť. Možností ako platiť bitcoinom na Slovensku bohužiaľ nepribúda. Iná cesta je však získať za bitcoin reálne peniaze. Stránky ako EXMO  alebo CEX sú jedna z možností, ako predať svoje Bitcoin-y a peniaze si previesť na svoj účet, či kartu. Pre mňa sú však obe stránky hlavne Bitcoin, Dogecoin alebo Litecoin peňaženkou. Obzvlášť keď mi tam prichádzajú platby zo stránok, kde získavam bitcoiny zadarmo (ako napr. BITCOIN zdarmaDOGE coin zadarmo,MOON BTCMOON DOGEMOON Litecoin ) Tieto platby mi totiž moje iné peňaženky (napríklad v mobile) dosť spomaľovali.

 

Výber EUR alebo USD z EXMO  alebo CEX je však nákladnejší. A to nehovorím o zmenách v oboch spoločnostiach, ktoré súvisia s minimálnym objemov prostriedkov, ktoré je možné vybrať.

 

Hľadal som teda inú alternatívu a našiel. Na stránke Najlepšie Výmeny .

Je to stránka, ktorá poskytuje službu porovnávania a overovania stránok, ktoré poskytujú prakticky zmenárenské služby. Samotná stránka  Najlepšie Výmeny existuje cca 10 rokov.

keď sa dostanete na hlavnú stránku, tak si naľavo vyberiete menu, ktorú idete vymeniť a menu ktorú chcete dostať. Ja som si vybral, že chcem predať Bitcoin a dostať USD na svoj PayPal účet:

 

 

untitled

 

Zobrazí sa Vám zoznam overených zmenární spolu s aktuálnym kurzom. Od najlepšieho kurzu po najhorší. Stačí si vybrať kliknutím na poskytovateľa a otvorí sa Vám v samostatnom okne. Potom to už je samozrejme jednoduché.

A keď máte USD alebo EUR na svojom PayPal účte, už si ich viete poslať do svojej banky, alebo na svoju kartu, alebo nakupovať a platiť Paypal účtom.

Najväčšou výhodou je, že transakcie na zmenu Bitcoin-USD sú napríklad v objeme min.2 USD. To je veľký rozdiel oproti EXMO  alebo CEX.

A ako bonus, Vám táto stránka Najlepšie Výmeny umožňuje cez svoj Bitcoin faucet, ktorý nájdete vľavo úplne dole, tiež získavať Bitcoin (Satoshi) ZADARMO a to od 10 do 10000 každú hodinu.

 

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352590x
Priemerná čítanosť článkov: 6079x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy