Založ si blog

Dolovanie Bitcoin či iných cryptomien bez technického zázemia

Viem, že som sa dolovania Bitcoin-u alebo iných cryptomien dotkol v minulosti, ale niektoré moje články sú pomerne staršie, a tak som sa chcel k tejto téme vrátiť.

Získavanie Bitcoinu alebo iných mien je možné buď s technickým vybavením, alebo bez neho, cez spoločnosti, ktorú umožňujú ťažiť Bitcoin alebo iné cryptomeny prostredníctvom cloud – u. To je cesta k získavaniu cryptomien, ľahko dosiahnuteľná pre každého. Ťažba cryptomien je aktivita, bez ktorej by žiadna cryptomena nemohla existovať. Viac sa dočítate v iných mojich článkoch, alebo na stránkach, ktoré jednotlivé cryptomeny predstavujú:

Bitcoin

Litecoin

Dogecoin

Dashcoin

ETH – Ethereum

S inými aktuálne nepracujem, ale je ich samozrejme mnoho iných. Uvedené uspeli i na burzách EXMO a CEX, ktoré používam. Dolovať však môžete napríklad cez GENESIS napríklad i tieto:

UNOcoin

Zeta coin

Zcash (ZEC)

Monero (XMT)

Augur (REP)

 

Taktiež som sa dotkol v mojich ostatných článkoch problematiky získavania cryptomien zadarmo alebo kde ich nakupovať, kde ich predávať, kde si zriadiť peňaženky.

 

Pre viaceré spoločnosti bol predovšetkým rok 2015 záťažový a bohužiaľ neprežili. Niektoré však záťažovou skúškou prudšieho prepadu hodnoty bitcoinu prešli a dodnes úspešne dolujú Bitcoin alebo iné cryptomeny. Práve rozšírenie ťažby o iné cryptomeny včas spoločnosti zachránilo. Dnes je ťažba Litecoin, Dogecoin, ETH atď často rentabilnejšia než ťažba Bitcoin-u, lebo na ťažbu sú potrebné náklady a čím ťažšie sa doluje nejaká mena, teda čím dlhšie trvá, kým stroje novú „mincu“ vygenerujú, tým je ťažba nákladnejšia. Hodnota vyťaženej meny musí byť vyššia než sú náklady na jej ťažbu. Najdlhšie trvá vydolovať Bitcoin. I jeho hodnota je najvyššia. Likvidačný však bol v r.2015 a pokles hodnoty na takú úroveň kedy náklady na energie strojov či mzdové náklady pre ťažbu v niektorých krajinách vyššie než cena vyťaženej „mince“

 

Aby som priniesol aktuálny prehľad spoločností, čerpal som informácia z viacerých zdrojov a nie len vlastných skúseností.

 

Všetky spoločnosti, ktoré uvádzam v súčasnosti vyplácajú ťažobný profit tak ako deklarujú a prešli dlhým časom, ktorý ich preveril tiež:

HasFlare – Počet dní v prevádzke : 757

Počet dní monitorovania : 687

Minimálna ťažobná sila: 1 MH/s

Platobný procesor: Bitcoin

Bit Minner Scrypt – Počet dní v prevádzke : 525

Počet dní monitorovania : 236

Minimálna ťažobná sila: 1 MH/s

Platobný procesor: Bitcoin

GENESIS –  Počet dní v prevádzke : viac než 3 roky

Počet dní monitorovania : 687

Minimálna ťažobná sila: 1 MH/s

Platobný procesor: Bitcoin, vyplácajú však i v Litecoin, Dogecoin alebo ETH (ako si nastavíte alokáciu ťažobnej sily)

Nasledujúce spoločnosti aktuálne vyplácajú, ale čas ich nepreveril, deklarujú sa ako investičné spoločnosti alebo ťažobné

Richmond Berks –  Počet dní v prevádzke : 150

Počet dní monitorovania : 126

Profit : 1,4 % z investície denne

TRADE Btc –  Počet dní v prevádzke : 65

Počet dní monitorovania : 61

Profit : 2,5 % z investície denne

Coin Factory –  Počet dní v prevádzke : 24

Počet dní monitorovania : 23

Profit : 7,8,9 alebo 10 % z investície denne

 

Spoločnosti, pri ktorých som nenašiel ani dostatočné referencie, ktoré by presahovali 2 týždne skúseností neuvádzam. Počkám a možno ich uvediem v budúcich článkoch.

Záverom už len chcem pre istotu zopakovať, že každá Vaša investícia nesie riziko straty, preto si dobre zvážte Vaše kroky. Ak nechcete riskovať nič iné než Váš čas, tak získajte cryptomeny zadarmo napríklad prostredníctvom týchto stránok:

BITCOIN zdarma,

DOGE coin zadarmo,

MOON BTC,

MOON DOGE,

MOON Litecoin

Tu len prosím POZOR, že napríklad spoločnosť EXMO  má v podmienkach minimálnu sumu, ktorú si tam môžete poslať. Takže pri nižších výnosoch radšej ako peňaženku voľte spoločnosť CEX, alebo nejakú inú peňaženku. Ale opäť POZOR, ak používate peňaženku v mobile, alebo na počítači pre vyplácanie cryptomien získaných zadarmo, tak tieto peňaženky citeľne spomalíte.

 

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 351498x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy