Založ si blog

Dopady vysokého rastu hodnoty Bitcoin-u

O vysokom raste hodnoty nie len Bitcoin-u ale i ostatných cryptomien som sa už zmienil v minulom blogu. I o jeho príčinách. Je to skutočne prekvapivé, že v priebehu pomerne krátkeho času hodnota Bitcoin-u vzrástla o viac než 100%. To je možné hlavne vďaka tomu, že cryptomeny, na čele s Bitcoinom, sú deregulované, a že vysoký rast hodnoty v krátkom čase je rovnako možný ako v krátkom čase jej pokles. Nie je tu vláda, ktorá o hodnote Vašich peňazí rozhoduje.

Aké sú niektoré dopady vysokej ceny za Bitcoin? Jedným z najviac vnímaným dopadom je obrovský nárast transakcií pre veľký záujem o Bitcoin. Keďže každá transakcia musí byť potvrdená, aby Vaše bitcoiny boli reálne pripísané na Vašu peňaženku, stalo sa, že dopyt po potvrdeniach sa nahromadil. Vznikla akoby „fronta“ na spracovanie, čo je vidieť na BlockChain. Preto mnohí musia čakať nie minúty až hodiny, ale niekedy i dni. Transakcie sa však nepotvrdzujú po poradí, ale existuje istá prioritizácia. Nástrojom ako favorizovať potvrdenie transakcie sú pochopiteľne peniaze, ktoré sa platia dolovacím spoločnostiam za spracovanie. Z tohto jasne vyplýva, že ťažobníci majú „žatvu“, lebo čím viac chce niekto urýchliť potvrdenie transakcie, tým viac musí zaplatiť. Ak ste investovali do ťažobných spoločností ako napríklad HasFlareGENESISBit Minner Scryp a pod. veziete sa na vlne vysokého dopytu po týchto nevyhnutných službách.

Rast poplatkov bol viditeľný prakticky u všetkých spoločností. Napríklad EXMOCEX zvýšili poplatky na 0.001 BTC za vyslanú transakciu. Tu však chcem upozorniť, že zatiaľ čo u spoločnosti EXMO to výsledok prináša a transakcia je skutočne potvrdená rádovo v hodinách, u CEX to neplatí. CEX si účtuje 0.001 BTC, ale Vašu transakciu pošle bez favorizácie. HasFlare tiež zvýšil poplatky a nedávno dokonca na 0.0013, ale za čo platíte to dostanete, a vyťažené Bitcoiny dorazia v rozumnom čase vzhľadom na súčasnú situáciu.

Ďalej chcem upozorniť na skutočnosť, že ak sa rozhodnete poslať si Bitcoin na PayPal alebo priamo na svoju kartu či účet, napríklad niektorou zo spoločností, ktoré prezentuje portál Najlepšie Výmeny ako overené, treba si dať pozor na fakt, že prakticky všetky zmenárenské spoločnosti Vám peniaze na kartu, účet, či PayPal pošlú až potom, čo je transakcia potvrdená. A to dokonca za kurz BTC/EUR alebo USD v čase potvrdenia transakcie. Treba na to myslieť hlavne, keď niektoré zmenárenské spoločnosti vyžadujú viac než 3 konfirmácie na BlockChain. Existuje však aj iná cesta k rýchlych prevodom.

Vysoký rast ceny Bitcoin-u potiahol rovnako všetky ostatné významné cryptomeny, ako Dogecoin, Litecoin a Ethereum. Poplatky za prevody zostali na nízkych hodnotách a rýchlosť je vysoká. Napríklad EXMO účtuje za výber LTC 0.01. Pri súčasnom kurze je to desatina poplatku za prevod BTC. A rýchlosť sa dá počítať na minúty.

Čiže jedna z možných obchádzkových trás ako vybrať Bitcoiny je zmeniť si ich na Litecoin alebo niečo iné. Narážam predovšetkým na situáciu, kedy si chcete poslať Bitcoin na kartu alebo PayPal. Už viacero spoločností na Najlepšie Výmeny poskytuje službu poslania LTC kam potrebujete (za vyšší poplatok aj v hotovosti v EUR na Vašu poštu cez Western Union).

Verím však, že čoskoro sa situácia na spracovaní transakcií Bitcoin-u zlepší. Je však pochopiteľné, že výpočtová kapacita sa nedá zvýšiť zo dňa na deň. Do toho času budú najviac profitovať tí čo ťažia dnes vrátane tých, čo ťažia cez spoločnosti poskytujúce cloud ťažbu ako sú napríklad HasFlareGENESIS či Bit Minner Scryp.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352607x
Priemerná čítanosť článkov: 6079x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy