Založ si blog

Dôležité zmeny v prostredí cryptomien

Prostredie Bitcoinu, Litecoinu a pod. je veľmi dynamické a akonáhle som sa oboznámil zo zmenami, ktoré priniesol predovšetkým systém EXMO, tak by som Vás s nimi rád oboznámil.

Portál a služby spoločnosti EXMO využívam na transfery a obchody najviac ale treba byť pozorný, keď sa prijmú niektoré zmeny. Druhý portál, ktorý ja na obchodovanie využívam, ale už vo výrazne menšej miere CEX, tiež priniesol zmeny v minulosti, napríklad, že zrušil peňaženky Litecoin. Túto zmenu však dopredu dostatočne dlho avizovali.

Spoločnosť EXMO je v zmenách trochu menej predvídateľná. Všetci, ktorí sa prihlásili na portál nedávno zistili, že sa zmenil dizajn. Ale to nie je všetko. Najvýznamnejšie zmeny nastali v minimálnych množstvách cryptomeny, ktorú si na tamojšiu peňaženku pošlete. Na to chcem upozorniť. Akonáhle pošlete menej, než oni majú minimum, tak už tú sumu nikdy neuvidíte. Napríklad spoločnosť GENESIS Vám posiela vyťažené peniaze denne. Pre tých, ktorí ťažia LTC alebo hociktorú inú menu, to môže znamenať, že Vám síce spoločnosť GENESIS peniaze pošle, ale nedorazia, lebo v EXMO boli pod minimom. Spoločnosť GENESIS má síce tiež minimálny limity na vyplácanie, ale rozdiel je v tom, že ak vyťažené prostriedky nedosiahnu minimálnu výšku, spoločnosť v ich akumuluje a vypláca potom súhrnne, keď minimálnu výšku na výplatu vyťažená suma dosiahne.

Dôležité je, že napríklad pri LTC minimálna suma na výplatu zo spoločnosti GENESIS je ďaleko nižšia než minimálna suma na príjem na portály EXMO. Bohužiaľ spoločnosť GENESIS vypláca automaticky na rozdiel od spoločností HasFlare alebo Bit Minner Scryp. Tam si výber určujete vy.

Aké sú teda nové limity EXMO pre príjem? EXMO vyžaduje minimálnu sumu na príjem nasledovne:

BTC minimum pre depozit je 0.001 BTC

LTC minimum pre depozit je 0.1 LTC

DOGE minimum pre depozit je 10 DOGE

DASH minimum pre depozit je 0.1 DASH

ETH minimum pre depozit je 0.1 ETH

Akonáhle pošlete na svoju peňaženku na EXMO menšiu sumu než sú vyššie uvedené, prídete o to. Spoločnosť GENESIS  napríklad vypláca LTC z ťažby akonáhle presiahnete 0.001 LTC, podobne ETH vypláca akonáhle presiahnete 0.05 ETH vyťažených.

Toto sú asi najdôležitejšie zmeny na EXMO. Ostatné funkcie sa akurát presunuli inam. Ak ste napríklad zvykli obchodovať instantne z prostredia peňaženky, to už možné nie je. Môžete zobchodovať rovnakým spôsobom ale až keď sa prekliknete do „Buy and Sell“ Je tam možnosť presne na taký typ zobchodovania. Stačí Vám len uviesť sumu, ktorú predávať a kliknúť a máte to predané. V záložke „Exchange“ nie sú k dispozícii všetky páry, napríklad LTC/BTC.

V prípade otázok spoločnosť EXMO má k dispozícii i Chat, kde Vám podpora poradí, prípadne vysvetlí, čo vysvetliť potrebujete.

Ak teda riešite peňaženku LTC, tak odporúčam siahnuť po externých, ideálne priamo z LiteCoin.com Z online peňaženkami sa snažím byť opatrný, preto som vždy ako online uvádzal iba systémy, ktoré mám overené rokmi. Externý software, aplikácia je v mnohom smere výhodnejšia. I keď i tá má svoje muchy, hlavne keď dostávate cryptomenu zadarmo z tzv“faucet“ o ktorých som písal v minulých blogoch. Tie Vám totiž vedia externú peňaženku spomaliť až neznesiteľne.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352501x
Priemerná čítanosť článkov: 6078x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy