Kde predávať cryptomeny, Bitcoin, Litecoin a Dogecoin okrem CEX

11. marca 2015, peterturciansky, Nezaradené

Nedávno som dostal otázku kde sa dá zobchodovať Litecoin Dogecoin či iné cryptomeny okrem CEX. Myslím si, že otázka súvisela hlavne s tým, že CEX zvýšil minimálny objem transakcie na cca 0,01 BTC, čo pre tých, ktorí získavkú cryptomenu zadarmo nemusí byť lákavé, hlavne ich to brzdí v získavaní BTC na ďalšie investovanie, napríklad do ťažby cez Scrypt.

Takže skúsim aspoň trochu predostrieť ďalšie možnosti. Jednou z noviniek je EXMO. Tu predáte a nakúpite práve DOGE, LTC a BTC, USD, RUB a EUR navzájom. Máte tu možnosť ako začiatočník predať, či kúpiť niektorú z mien cez funkciu exchange ale pre profesionálov majú priamo ich burzovné obchodovanie. Limit na transakciu je cca ekvivalent 0.001, čo je citeľne lepšie ako u CEX a limit pre výber cryptomien DOGE-10 LTC-0.5 BTC-0.01 . Samozrejme cez sekciu wallet si vkladáte depozit a aj vyberáte čo potrebujete. Poplatok za výber je 0,0001 BTC čo je veľmi priaznivé. Kódy vašich peňaženiek sú stále, takže ich môžete používať aj na zbieranie cryptomien zadarmo. Avšak pre depozit v USD či v EUR sa mi stále javí vhodnejší CEX.

Iná možnosť je Exchange kde si úplne anonymne môžete zmeniť navzájom Litecoin, Dogecoin, Bitcoin, Darkcoin, Namecoin, Vertcoin a Feathercoin. Malo by to byť rýchle a za kurz platný v momente pripísania čiastky.