IBM plánuje využiť Bitcoin ako vlastnú platobnú platformu

13. marca 2015, peterturciansky, Nezaradené

Bitcoin môže dlho putovať smerom k legitimite, to však neznamená, že jeho technické riešenie nie je mainstreamové. Reuters informovala, že IBM skúma vnútorné fungovanie cryptomien v snahe vybudovať novú formu medzinárodného platobného systému.

Zmyslom programu je umožniť ľuďom výmenu hotovosti bez nutnosti využiť bankové služby. Namiesto toho by užívatelia mohli využiť systém v štýle Bitcoin a zbavili by sa poplatkov, ktoré si účtuje tretia strana.

Podľa niektorých nemenovaných zdrojov, IBM rozoberalo bitcoin blockchain – verejný záznam o každej vykonanej transakcii – ako základ pre ich viac legitímnu alternatívu. V tejto rannej fáze nie je jasné ako podobný by systém mohol byť alebo či širšia verejnosť bude požadovať overenie blockchain rovnakým spôsobom. Správa tvrdí, že „Big Blue“ už kontaktoval Americký federálny rezervný systém a ďalšie národné banky za účelom získať oficiálne povolenie. Zdá sa však, že tieto inštitúcie by mali úplnú kontrolu nad systémom, čo je v protiklade voči neregulovanému bitcoin systému. Napriek tomu, že niektoré krajiny vyvíjajú maximálnu snahu zakázať cryptomeny, vyzerá to tak, že centrálne banky si osvojili myšlienku, „ak ich nemôžeš poraziť prevezmi ich technológiu a vytvor si vlastnú.“

Zdroj: Reuters