Kto akceptuje Bitcoin na Slovensku?

21. marca 2015, peterturciansky, Nezaradené

Slovensko aj v tomto smere ukazuje, že je priestor i pre najnovšie trendy. Už som sa venoval oblastiam získavania Bitcoinov či iných cryptomien zadarmo, tiež ako ich zobchodovať alebo vyťažiť a čiastočne ako nimi platiť.

Tentokrát by som rád priniesol krátky prehľad možností, kde si za Bitcoiny možno kúpiť tovar či služby. Pochopiteľne, prevádzok kde akceptujú Bitcoin na Slovensku nie je mnoho. Omnoho viac firiem umožňuje platbu Bitcoinom v Čechách.

Z oblasti tovaru je azda najzaujímavejší obchod s investičnými kovmi, Zlato, Striebro, kde si za Bitcoiny kúpite zlato, striebro, platinu, meď, buď odliatky alebo mince. Z ďalších tovarov môžete Bitcoinom platiť za nábytok, doplnky a podobne, vo firme Modant

Viac možností však majú ľudia v oblasti služieb.

Napríklad firma Marsal, kde si za Bitcoin môžete zakúpiť 3D tlač. V Teledome si môžete zakúpiť za Bitcoin ubytovanie v hoteli.

Za Bitcoin si môžete prenajať u firmy FX Vision, obrazovú a zvukovú techniku s jej obsluhou a servisom. Dokonca za Bitcoiny je možné zaplatiť stavebnej firme Reconsructa

Mňa prekvapila, bohužiaľ v Čechách, materská škola Fíček, kde sa dá platiť za služby Bitcoinom.

Samozrejme v zahraničí sú možnosti omnoho väčšie.

Toto som uviedol len ako príklady a dôkaz toho, že Bitcoin sa intenzívne presadzuje