Cyperská Univerzita v Nikózii akceptuje platby Bitcoin -om

3. apríla 2015, peterturciansky, Nezaradené

To čo by sa mohlo zdať, že nastane omnoho neskôr, už nastáva. Univerzita v Nikózii sa stáva prvou akreditovanou univerzitou na svete, ktorá bude akceptovať platby v Bitcoin, čo súvisí so zahájením študijného programu v oblasti digitálnych mien a zahajuje tým spustenie komplexného rámca rozvoja Cypru ako strediska pre obchodovanie s Bitcoinom, jeho spracovanie a bankovníctvo.

Univerzita v Nikózii je najväčšia súkromná univerzita na Cypre a jednou z najväčších univerzít Stredomoria s výučbou v anglickom jazyku. Platbu Bitcoinom bude možné použiť na úhradu školného a ďalších poplatkov.

Okrem toho univerzita zahájila na jar 2014 prvý MSc program zameraný na digitálnu menu, v online formáte, určenom študentom z celého sveta.

Ako súčasť tejto prelomovej iniciatívy, UNic navrhuje cyperskej vláde a príslušným relevantným orgánom aby vytvorili z Cypru stredisko pre Bitcoin obchodovanie, spracovanie a bankovníctvo.

Platby zasiahnu celý systém univerzity vrátane pridružených inštitúcii ako:

Ako platobnú bránu univerzita využíva BitPay

Dôvody tohto kroku zhrnul Dr.Christos Vlachos, člen akademického senátu slovami: „Sme si vedomí toho, že digitálna mena je nevyhnutným technickým vývojom, ktorý povedie k výrazným inováciám v on-line obchode, finančných systémoch, medzinárodných platbách a peňažných prevodoch a v globálnom ekonomickom vývoji. Digitálna mena bude vytvárať efektívnejšie služby a bude slúžiť ako mechanizmus pre šírenie finančnej služby do rôznych regiónov sveta.“

 

Zdroj: Univerzitný web