Založ si blog

Alternatíva GOOGLE existuje. TOR

Vadí vám, že prehliadač google o Vás zaznamenáva až príliš informácií?

Existuje riešenie. Možno ešte má pred sebou veľa úskalí, lebo i keď google na jednej strane ponúka mnoho služieb, mnoho výhod, nič nie je zadarmo. Mnoho ľudí si už uvedomilo, že reklamy sa mu počas vyhľadávania zobrazujú čo najviac blízko jeho záujmom. A keby len záujmy, už sa zbierajú údaje o pohybe, o obsahu komunikácie, o tom aký prístroj kedy používam atď atď.

Mne osobne najviac vadí, že google nedokáže zabezpečiť ochranu osobných údajov, ani keď ho človek upozorňuje. Myslím si, že sloboda internetu sa nemôže meniť na kontrašpionážny nástroj, kde si kto che čo chce zisťuje o druhej osobe. To sú asi výzvy budúcnosti.

Nedávno som písal dosť o cryptomenách, a o tom, ako sa dá s nimi efektívne začať cez Bitcoiny či Doge coiny zadarmo. Bitcoin je síce asi top cryptomena, ale anonymnejšia je Dark coin. Pri Bitcoinoch sú overiteľné platobné operácie, teda viete z ktorej peňaženky do ktorej koľko ich šlo. No v poslednom čas  sa objavili snahy vytvárať databázu kde sa k emailu pridelí Bitcoinová peňaženka a z anonymnej meny je rázom neanonymná.

Čo však s prehliadačom. I tu je riešenie. TOR Výhod je hneď niekoľko. Nie len, že človek surfuje anonymne, to znamená, že o jeho pohybe na internete sa negeneruje mapa, ale samotný prehliadač sa nemusí nikde inštalovať. Je ho teda možné používať z USB kľúča. Tak ako mnoho iných portable programov.

Osobne s ním nemám veľa skúseností, ani nie som IT. Jediné čo viem, že je to cesta do sveta, kde ľuďom na internete záleží na anonymite. Možno tu niekto napíše skúseností viac a možno časom projekt zapadne prachom, lebo zber informácii má vyššiu cenu a tak finančné krytie niečoho ako google bude vždy vyššie či by bolo alebo nebolo ziskové.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352829x
Priemerná čítanosť článkov: 6083x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy