Založ si blog

Ako ťažiť BTC / Bitcoin?

Ťažba bitcoinu je jeden zo spôsobov ako zarábať BTC a to veľmi efektívne. Označuje sa tiež „mining“. Je to nevyhnutný základ pre každú cryptomenu, nakoľko ide o proces, ktorý zabezpečuje ich existenciu. Vždy keď realizujete platbu, tak hradíte tzv dolovací poplatok, ktorý je tým vyšší, čím náročnejšia je ťažba. Pri BTC sa pohybuje od 10000 do 100000 Satoshi. Ak ťažíte, tak to potvrdzuje ďalšie zdroje, z ktorého Vám je ťažba hradená. Pri DOGE je tento poplatok bežne iba 1 DOGE. To, že BTC je stále najpopulárnejší potvrdzuje fakt ako intenzívne preniká do bežného života, o čom som písal v minulých blogoch. Operácie s BTC sú verejné a v reálnom čase ich môžete vidieť na Blockchain.

Ako môžete ťažiť vy?

V zásade máte 2 možnosti. Zakúpiť si prístrojové a softwarové vybavenie, ktoré vyzerá napríklad takto:

 

Fast-Hash One

Kúpou tohto prístroja v cenne od 2500 do 6000 USD vyťažíte cca 0,2 až 0,85 BTC denne. Cez preklik obrázka sa dozviete viac. Má to však jeden háčik o ktorom sa píše už menej a to je spotreba elektrickej energie a rýchlosť návratu investície. Tu už sa recenzie často rozchádzajú a skôr sa prikláňajú, že tam kde je elektrika drahá, alebo ju nemáte z vlastných zdrojov, tak vlastná ťažba prístrojom nie je rentabilná.

 

 

 

Pre tých, ktorí chcú ísť cestou získavania BTC ťažbou a chcú investovať menší objem prostriedkov, sú vhodnejšie ťažobné podiely vo firmách, ktorých vybavenie vyzerá skôr takto:

 

 

 

 

 

 

 

 

Investícia do podielu takejto firmy má v sebe riziká také isté, ako keď investujete kamkoľvek. Objavili sa na internete aj firmy, ktoré vytvárali dojem ťažobnej firmy, ale po vyzbieraní investícii to zavreli. Preto je dobré ak sa opierate aspoň o isté referencie, alebo skúsenosti iných.

Iným znakom spoľahlivosti je spôsob ako komunikujete so spoločnosťou. Či je tam fórum, kde sú reálni ľudia a kde prakticky bezprostredne systém umožňuje rozširovať informáciu, že sa niečo deje. Firma, ktorá sa nebojí, takéto fórum má.

Ja predstavím, tie ktoré poznám, a ktoré som odskúšal s istými výhodami a nevýhodami, ktoré majú.

SCRYPT – Toto je firma, ktorá umožňuje azda najrentabilnejšiu investíciu, akú som kedy vyskúšal a prakticky cez ňu ťažím s najväčším svojím investičným podielom. Konečne aplikovali aj DDoS ochranu, takže sa už prakticky nestáva, že stránka je nedostupná. Dáta sú uchovávané na 2 nezávislých a oddelených miestach, čo ochranu dat značne zvyšuje. Hneď na úvodnej stránke máte kalkulačku výnosu, kde pri investícii cca 100 Eur, je návratnosť investície cca 60 dní. Takže mesačný výnos je cca 50 eur. Toto sedí aj v mojom prípade, samozrejme ekvivalentne tomu, koľko som investoval.ďalšou výhodou je prítomnosť fóra, kde permanentne je prihlásených od 100 do 300 a niekedy i viac diskutujúcich ľudí. Technická podpora a kontakt s ňou je veľmi dobrý. Nevýhodou je pomerne vysoký poplatok za výber a to 100.000 Satoshi. Výnosnosť to však kompenzuje. Vyberať môžete kedy chcete.

Ďalšou nevýhodou je, že ťažobnú silu kupujete aj predávate iba za Bitcoin. Takže najskôr musíte niekde inde Bitcoin kúpiť a potom si ho poslať sem. Za regulárne peniaze nakúpite ale i predáte Bitcoin napríklad cez CEX alebo EXMO.

Na CEX si môžete poslať USD alebo EUR a to buď bankovým prevodom, alebo kartou. Najväčšou výhodou je, že akceptujú embosované kreditné, či debetné karty VISA alebo Mastercard. Takže deposit môže byť veľmi rýchly. V prípade Eur ešte ponúkajú možnosť online bank transfer Skrill, ale pre verifikovaných užívateľov. Verifikácia je potrebná aj pre výber, čo je však pochopiteľné. A potom výber putuje na Váš účet.

Na  EXMO si môžete poslať USD, EUR alebo RUB a to v prípade USD ak vlastníte  niektorú z nasledovných platobných metód: Česka Spořitelna – WireTransfer, Payeer, Astropay, Perfect Money alebo OK Pay. V prípade EUR ak máte možnosť prevodu cez Raiffeisen SEPA alebo  OK Pay. V prípade RUB je potrebné platbu realizovať cez niektorú z nasledovných možností: Payeer, OK Pay, Qiwi, YandexMoney alebo Alfa-Klik.

Pre výber reálnych peňazí z  EXMO môžete využívať nasledovné možnosti: Na výber USD môžete využiť Perfect MoneyOK PayPayeer, Raiffeisen WIRE, Credit/Debit card /ADV-USD/ alebo WebMoney USD. Na výber EU je možné využiť Raiffeisen SEPA, OK Pay alebo Credit/Debit card /ADV-EUR/. A na výber RUB je potrebné Qiwi, YandexMoneyWebMoney USD, VISA/Mastercard, PayeerOK Pay, MTS.

EXMO mi príde ako najpraktickejšia cesta k nákupu alebo predaju BTC,LTC či DOGE za reálne peniaze, lebo práve skrz menované systémy to ide rýchlo oboma smermi.

 

CEX – je tiež spoločnosť v ktorej si môžete zakúpiť ťažobnú silu. Bohužiaľ ich ťažba nie je aktuálne veľmi rentabilná, i keď ťažobní sila vám neťaží iba BTC, ale aj NMC alebo dokonca mne systém vyťažil aj DVC.

ZEUS – Najväčšou výhodou je, že si môžete nastaviť automatický nákup ťažobnej sily. Je možnosť ťažby BTC aj LTC. Má svoje fórum. Rentabilita tohto systému je istá i keď nie tak vysoká ako cez SCRYPT ale nemôže sa vám stať, že poplatky za ťažbu presiahnu výnos. Je to dobré pre rozloženie rizika využívať viacero ťažobných portálov. 1GHs vám vyťaží denne cca 1000 Satoshi.

CloudMINR – Ide o Nórsku firmu. Majú veľmi nízke ceny za GH/s, 0.0014 BTC / GHs. Tiež si môžete zapnúť automatický nákup ťažobnej sily, takže nemusíte stav sledovať pravidelne. Nevýhoda je, že výplata je raz týždenne a to v nedeľu. Majú svoje fórum cez Twitter, zverejnenú adresu sídla. Pri nákupe 100 GH/s je denný odhadovaný výnos 0.00108991 BTC. To skutočne nie je zlé.

Ja mám aktuálne skúsenosti s uvedenými portálmi. Ale podľa referencií a pre prípadný záujem o ťažbu aj iných mien než BTC sa zmienim o GENESIS . Toto je veľmi dobre hodnotený ťažobný portál. Ťažobnú silu môžete nakupovať dokonca priamo kreditnou kartou. Najväčšou výhodou je, že si ťažobnú silu môžete prerozdeliť medzi BTC, sha256 alebo ťažbu ostatných cryptomien, scrypt, medzi ktoré aktuálne patria napríklad DarkCoin, LTC, DOGE a iné. Práve tým, že si vy regulujete čo a ako ťažíte, i podľa toho čo a ako potrebujete, získavate vysokú efektivitu v ťažbe. Je to detailne prepracovaný portál, kde máte prehľad prakticky o všetkom. Výnosnosť sa pohybuje cca od 30 -50% mesačne z investície. V závislosti od toho ako efektívne využívate možnosti. Bohužiaľ Scrypt, ktorý umožňuje ťažiť ostatné cryptomeny je momentálne vypredaný a môžete teda zakúpiť ťažobnú silu iba na ťažbu Bitcoinu.

 

 

 

 

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 351464x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy