Založ si blog

Ako vyzerá ťažba Bitcoin-u

Ťažba bitcoin-u alebo akejkoľvek inej cryptomeny je nevyhnutná pre ich existenciu. Ťažiť môže človek sám, ak si zabezpečí zariadenie, alebo môže investovať do zdieľanej – cloud- ťažby. Ťažba osve má svoje úskalia, a v našich zemepisných šírkach je to predovšetkým cena za energie. Umiestnenie a zmluvné ceny ťažobných spoločností tento náklad optimalizuje, avšak objavuje sa riziko, že taká spoločnosť neprežije z iných príčin.

Spoločností, ktoré prešli aspoň akou-takou skúškou času nie je mnoho. Ja v súčasnosti poznám iba 3 :

HasFlare

Bit Minner Scrypt

GENESIS

Najväčšou výhodou je, že človek môže investovať do ťažby omnoho menej, než sú náklady na zabezpečenie vlastnej techniky.

Ako to vyzerá v takej ťažobnej spoločnosti ukázala spoločnosť Bit Minner Scrypt:


Ja osobne najdlhšie z uvedených používam HasFlare a GENESIS a to od Júna roku 2015 a stále sú tu a fungujú. Pre lepšiu bezpečnosť investícii je však vždy lepšie prostriedky rozložiť. Objavil som zaujímavé porovnanie oboch:


Ktoré vyjde výhodnejšie rozhodnite sami.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 353084x
Priemerná čítanosť článkov: 6088x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy