Založ si blog

Ako previesť menšie sumy najvýhodnejšie z Bitcoin-u na účet do EUR

Od môjho posledného prehľadu možností ako získať z Bitcoin-u hotovosť sa viacero vecí zmenilo. Jednak stále silnie hodnota nie len Bitcoin-u ale i Dogecoin-u či iných cryptomien, ale objavil sa i nárast poplatkov za niektoré služby. Možno to súvisí s nárastom poplatkov všeobecne, a možno nárastom hodnoty transakcii cryptomien.

Napríklad spoločnosť EXMO, ktorá umožňuje poslať peniaze cestou SEPA na svoj účet zvýšila poplatok za výber z 5 eur na 25. Podobne vysoký poplatok má i CEX. Tak som si spravil prehľad cez portál Najlepšie Výmeny aby som zistil ako stoja s poplatkami iné spoločnosti a zistil som, že nie len že sa líšia výškou minimálnej transakcie, ale i poplatkami, avšak stále som zaznamenal, že poplatky za prevod SEPA sa pohybujú na úrovni nad 20 eur.

Pre menších transakciách, a vlastne i pri väčších transakciách je to pomerne dosť.

Iná možnosť je poslať si prostriedky priamo na kartu Mastercard/Visa. Ale tam sa tiež držia poplatky pomerne vysoko. Buď sú v percentách zo sumy, alebo sa k nim navyše ešte pripočíta niekoľko eur. Takže pri menších sumách transakciu nevýhodnou robí druhá časť poplatku a pri vyšších tá prvá. Jedine, ak by ste si napríklad zriadili virtuálnu kartu Mastercard na Payeer alebo na tom istom mieste ste si objednali reálnu – plastovú kartu. Tam sa výhodou stáva predovšetkým fakt, že na zriadenie Vám stačí ak nahráte doklad, ktorý potvrdzuje adresu, čo ste uviedli v identifikácii a virtuálna debetná karta Vám bude vytvorená alebo Vám za poplatok 9 USD bude poslaná reálna plastová karta, ktorá sa dá použiť i v bankomate. Teda za poplatok 0,5USD bude zriadená na Payeer virtuálna. Ešte väčšou výhodou, že karta vytvorená cez Payeer je síce plnohodnotnou kartou Mastercard, ale je vlastníctvom Payeer, nie je prepojená so žiadnym účtom a už vôbec nie s účtom na Slovensku.  A úplne najväčšou výhodou je, že si na účet v Payeer môžete poslať Bitcoin.

Druhým problémom je, že mnoho spoločností vyžaduje na prevody na účet či na kartu verifikáciu.

Pre nízke sumy som vyhodnotil ako najvýhodnejšiu cestu, prevod Bitcoin na svoj Paypal účet a z neho buď na svoju kartu alebo na svoj účet. Napríklad spoločnosť Lionex , ktorá takýto prevod umožňuje. Ale je možné vybrať si na portály Najlepšie Výmeny inú spoločnosť. Spoločnosť EXMO prevod na PayPal umožňuje tiež, ale minimálny objem je 500USD ale poplatok zo strany EXMO sú 3% a okrem toho netreba zabúdať, že za prijatú platbu na PayPal platíte tiež. Poplatok za prijatie platby na PayPal je 3,4% + 0,35 eur. Pri malých sumách je to najvýhodnejšia cesta prevodu z Bitcoin na EUR alebo USD. Spoločnosť Lionex za prevod z Bitcoin na Paypal poplatok nemá, takže zaplatíte iba poplatok, ktorý vystavuje PayPal. U iných spoločností z portálu ako napríklad CrypTex24 alebo PayBIS je to podobné ako u Lionex. Hlavnou odlišnosťou meniacou sa v čase je kurz. Inak samozrejme tieto spoločnosti ponúkajú aj iné možnosti prevodu, ale ja som podrobnejšie preskúmal hlavne prevody na PayPal.

Čiže existuje možnosť ako využiť svoje Bitcoiny i keď ich nemáte veľmi veľa.

Škoda  len, že ešte tak málo obchodov umožňuje platbu Bitcoino-m, potom by veci boli omnoho jednoduchšie. A pritom by to bolo výhodné i pre e-shopy, ako som písal v inom svojom blogu. Možno budúcnosť prinesie i na tomto poly väčšie rozšírenie.

Ak však máte radi vyplácanie hotovosti, tak existuje, relatívne nákladná služba, ale splní účel, ktorý hľadáte a to je Western UnionLionexCrypTex24 ale i PayBIS (ten však vyžaduje verifikáciu ako i na PayPal tak na kartu, účet či Western Union) umožňujú prevod Bitcoin-ov (CrypTex24 dokonca prevod i Litecoinov) do hotovosti, ktorú si môžete vybrať na ktorejkoľvek pošte na Slovensku cez službu WesternUnion. Je to síce nákladnejšia služba, ale prakticky po potvrdení transakcie prevodu Bitcoinov, je Vám hotovosť u agenta Western Union (čo je u nás Slovenská Pošta) okamžite dostupná.

 

 

 

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352537x
Priemerná čítanosť článkov: 6078x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy