Založ si blog

V oblasti ťažby Bitcoin-u či iných mien je dôležitá reputácia.

Bitcoin, či iné cryptomeny je prostredie relatívne nové. A ako každé nové prostredie priťahuje tých, čo ho chcú budovať ale i tých čo ho chcú zneužiť. I ja som mal negatívne skúsenosti a vždy keď som sa problematike venoval, upozorňoval som na to, že treba byť obzvlášť opatrný.

Združená ťažba Bitcoinu alebo iných cryptomien je veľmi lákavé prostredie. Ako pre tých, čo chcú investovať relatívne málo (nechcú si techniku na ťažbu nakúpiť), tak i pre tých ktorí to chcú zneužiť. Je tiež pravdou, že mnohých zmietol náhly prepad hodnoty mien, ale to nemení nič na tom, že drvivá väčšina spoločností, ktoré prezentujú združenú ťažbu sú podvody. Samozrejme, nie všetky. Snažil som sa zozbierať skúsenosti iných a vyhodnotil som, že všeobecne najvyššiu reputáciu má spoločnosť GENESIS . Ja sám už od nej dostávam vyplatené na dennej báze niekoľko rokov. V tejto spoločnosti nemusíte ťažiť iba Bitcoin. Môžete si svoju nakúpenú ťažobnú silu rozložiť. To je snáď ešte zaujímavejšie, lebo toto nastavenie môžete meniť kedykoľvek. Podľa nastavení meny, dostávate úhradu každý deň vo zvolenej mene. Umožňujú ťažiť i Ethereum, čo je v súčasnej dobe veľmi zaujímavé, nakoľko ako som písal, koncom roka je naplánovaná zmena nastavenia meny Ethereum a už jej ťažba nebude možná. Ak by ste si odsledovali cenu na trhu tejto meny, práve ona sa správa trochu odlišne. Zatiaľčo Dodge či LTC sú úzko naviazané na cenu Bitcoin-u, Ethereum nie vždy reaguje rovnako. Moje skúsenosti sú pozitívne i s technickou podporou. Odpoveď je vždy načas. Cez túto spoločnosť ťažím už od roku 2014.

Rovnako dlho ťažím cez druhú spoločnosť s najvyššou reputáciou na trhu a to spoločnosť HashFlare. Vyplácanie je na základe Vášho pokynu. Akurát suma, ktorú si chcete vyplatiť musí byť vyššia než je poplatok za transakciu. Napríklad Bitcoin-y mi od nich prišli po potvrdení výberu do 2 hodín a to i v čase, keď transakcie mohli trvať aj niekoľko dní, keď sa sieť preťažila. vyskúšal som si aj ich podporu, a je bezproblémová. Reakcia bola vždy v stanovenom čase. Spoločnosť HashFlare aktuálne ponúka 4 programy na ťažbu. V dvoch z nich dostávate výplatu v BTC v ostatných ťažíte priamo Ethereum a výplatu dostanete v ETH alebo ťažíte DASH. Ako som však spomínal, vyťažené prostriedky sa Vám hromadia priamo na servery na Vašom účte a pokyn na výplatu dávate vy. Potom je výplata spracovaná prakticky okamžite. HashFlare a GENESIS sú v rentabilite porovnateľné a preto sú ideálne i na diverzifikáciu rizika.

Moja najkratšia skúsenosť je so spoločnosťou Bit Minner Scryp . Tu zatiaľ neevidujem problémy. Oni sú však na trhu cca o polovicu kratšie než vyššie spomínané. Aktuálne sú na trhu 590 dní. Ponúkajú viacero programov:

16nm Miner GHS – cena za 1 GHS = 0.000068 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000023 BTC/GHs

X11 MHS – cena za 1 MHS = 0.0019 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000850 BTC/MHs

Scrypt MHS – cena za 1 MHS = 0.005 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00002700 BTC/MHs

Ethereum MHS – cena za 1 MHS = 0.01 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00003600 BTC/MHs

EQUIHASH SOLs – cena za 1 SOLs = 0.0012 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000210 BTC/SOLs

PASCAL MHS – cena za 1 MHS = 0.0004 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000075 BTC/MHs

Výnosnosť v serióznych spoločnostiach je porovnateľná, i keď niekedy niektorá je viac rentabilnejšia než druhá ale inokedy naopak. GENESIS okrem toho ešte prezentuje, že v prípade ak ťažba nebude rentabilná, ešte mesiac budú kryť ťažobné náklady samy s nádejou, že sa situácia obráti.

To že by sa situácia v najbližšej dobe mala obrátiť však nie je najpravdepodobnejšie. O dôvodoch som písal nedávno. Tí čo to sledujú vidia, že po rýchlom náraste hodnoty cryptomien sa cena Bitcoinu a iných mien ustálila. Samozrejme osciluje, lebo nie je regulovaná, ale jej hodnota je mnohonásobne vyššia než na začiatku roka a zastabilizovaná. Výhľady sú optimistické.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352994x
Priemerná čítanosť článkov: 6086x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy