Založ si blog

Ako ťažiť Bitcoin – bez vstupných investícií – Zadarmo – update

S odstupom viac než 3 rokov sa chcem vrátiť k základnej téme, ktorú som kedysi rozpracoval, a ktorá mnohým čitateľom jednoznačne priniesla profit. Prečo? Lebo nemuseli investovať nič viac než svoj čas. To znamená, že riskujú akurát to čo si napríklad komerčné televízie berú bez opýtania cez svoje reklamy.

Ako teda na to, pri súčasných možnostiach? Ako prvé je potrebné mať svoju peňaženku pre cryptomeny. Ak budete následne získavať cryptomeny Zadarmo, tak odporúčam využiť peňaženky na portáloch EXMO alebo CEX a to preto, lebo portály kde získavate Bitcoin, Litecoin či Dogecoin vyplácajú spôsobom, ktorý by Vám mohol peňaženku v mobile výrazne spomaliť až znefunkčniť (Už som to zažil tak viem o čom hovorím). Najviac peňaženiek ponúka EXMO. Na portály CEX sú k dispozícii už len peňaženka Bitcoin a Ethereum.

Keď už máte peňaženku, môžete začať získavať cryptomenu Zadarmo. Na tú sú vhodné stránky tzv „faucet“. Je ich mnoho, ale ja v súčasnosti využívam už len nasledujúcich 5 najvýnosnejších:

BITCOIN zdarma – každú hodinu môžete získať minimálne 79 Satoshi (tá suma sa odvíja od aktuálneho kurzu – pred 3 rokmi to bolo 400 – POZOR v prepočte na USD platia rovnako!, to len hodnota cryptomien tak výrazne vzrástla), ale maximálne 0.07915901 BTC, no počítajte skôr s tou najnižšou sumou. Z času na čas vyrolujete aj 7916 Satoshi, ale ako vravím, istota je tých 79. Táto stránka však umožňuje hrať ako v kasíne cez  tzv. „multiply“, ale toto neodporúčam. I keď je to cesta ako rýchlo znásobiť to čo tam máte, ale tiež obrovské riziko. Inou novinkou na BITCOIN zdarma je úročenie vkladu. Je možné si automatické vyplácenie vypnúť, alebo si tam dokonca poslať svoje prostriedky, a portál Vám denne bude vyplácať ekvivalent ročného úroku 4.08%, pripočítaním k aktuálnemu stavu na účte. I tie peniaze, ktoré u nich získate zadarmo sa Vám úročia, či chcete a či nie. Vyplatiť si peniaze samozrejme môžete taktiež kedy chcete, nemusíte čakať na automatickú výplatu raz týždenne.

DOGE zdarma – každú hodinu môžete získať minimálne cca 0,31 DOGE ( tá suma sa odvíja od aktuálneho kurzu – pred 3 rokmi to bolo 10). Výnos nie je ekvivalentný ako na BITCOIN zdarma ale ako na doplnenie základných príjmov je to veľmi dobré. Každý cent dobrý na začiatok. Na tomto portály máte z vyššie uvedených aktuálne iba možnosť kasína „multiply“. Doge predáte za inú cryptomenu či za eur/usd atď napríklad na EXMO úplne bez problémov.

Bitcoin MOON – Výnos je tak ako vyššie závislý od kurzu. Vyplácajú automaticky týždenne pri dosiahnutí minimálnej sumy na výplatu, a funguje to tak, že minimálne raz za 5 min si dáte vyplatiť nazbieranú sumu. Tá sa Vám s plynúcim časom zvyšuje, ale navyšovanie sumy na výber sa spomaľuje. Takže najviac a najrýchlejšie zarobíte BTC vyplácaním každých 5 minút. Výnos je potom cca taký ako pri  BITCOIN zdarma. Ako peňaženku v tomto prípade odporúčam CEX a to pre istotu, lebo minimálna suma na výplatu je nižšie než minimálna suma pre depozit na EXMO a tak pri nevhodnej kombinácii by ste mohli o to prísť ak by výplata smerovala do nesprávnej peňaženky.

Doge MOON – Princíp je úplne rovnaký ako na Bitcoin MOON s tým rozdielom, že zarobené DOGE Vám bez problémov na peňaženku EXMO dorazia. Konieckoncov CEX už aktuálne doge peňaženku neponúka.

Lite MOON – Princíp rovnaký ako u predchádzajúcich dvoch stránok. A rovnako veľmi vhodný doplnok na získavanie prostriedkov.

Niekto si povie, že nič nie je zadarmo a v princípe má pravdu. Za čo teda dostávate peniaze na vyššie uvedených stránkach? No za Vás čas ale hlavne za reklamu na nich. Čiže zdroje na to čo chcete, viete odkiaľ sú, hlavne za prekliky.

Na svoju prvú ťažobnú silu, silu dolovania, o ktorej budem písať nižšie, ste schopní získať svoje prvé prostriedky vyššie uvedeným spôsobom, pri intenzívnej snahe do 3 dní.

Dolovanie je nevyhnutné pre existenciu cryptomien, teda väčšiny z nich. Sú viaceré spôsoby, ale v našich končinách je rentabilita dolovania na strojoch veľmi otázna a to predovšetkým pre cenu elektriny. Písal som o tom v inom blogu. Ja skôr uvediem v tomto blogu informácie o tzv „cloud“ ťažbe, tak aby ste mali celkový prehľad o ceste k citeľnému profitu. Bohužiaľ na internete nájdete mnoho stránok s tzv“cloud mining“ ale i ja som sa časom presvedčil, že väčšina z nich je podvod. Rokmi zostali preverené len niektoré. Konkrétne sám mám 3 ročné skúsenosti a to veľmi pozitívne s nasledovnými:

HashFlare – umožňujú ťažbu Bitcoin ale i iných cryptomien. vyplácajú rovnako i Ethereum a Dash. Môžete si nastaviť autoinvestovanie zarobeného, alebo si vybrať naakumulované prostriedky kedy chcete. Funguje to bez chyby. Poskytujú rýchlu podporu. Na akékoľvek otázky reagujú rýchlo. Výnosnosť nie je stabilná, oč je pochopiteľné, lebo závisí od objemu spracovaných operácii. Napríklad rentabilita ťažby pri prepočte na silu 0,03 TH/s SHA-256 je nasledovná:

1 deň – 0.0000094 BTC = 0.02 USD

1 týždeň – 0.0000658 BTC = 0.16 USD

1 mesiac – 0.000282 BTC = 0.71 USD

6 mesiacov – 0.001692 BTC = 4.24 USD

1 rok – 0.003431 BTC = 8.59 USD

Cena 0,01 TH/s je  0.00047933 BTC. Návratnosť celej investície je do 6 mesiacov. Ako som už spomínal HashFlare ponúka priamo ťažbu Ethereum a Dash, či ZEC a tie sú ešte zaujímavejšie.

GENESIS – táto spoločnosť je azda s najvyššou reputáciou. Vyplácajú denne, ale pokiaľ sa denne dosiahne minimálna suma na výplatu. Ak sa nedosiahne, prostriedky sa akumulujú a vyplatia akonáhle je minimálny objem dosiahnutý. Ťažiť je možné viacero cryptomien. Litecoin, Bitcoin Ethereum a iné. Uvediem napríklad vybrané prepočty výnosov.

Pri ťažobnej sile:

Ether 30 MH/s –  denný výnos cca 0.01282308 ETH

cena tejto ťažobnej sily je 0.345 BTC (869 USD), čiže podobne ako vyššie je návratnosť investície do 6 mesiacov. Pri iných cryptomenách to je veľmi podobné.

Táto spoločnosť rovnako prispôsobuje ťažbu rentabilite, dokonca ak by sa náhodou stalo, že ťažba je úplne nerentabilná, minimálne mesiac vyplácajú výnosy s tým, že sa rentabilnou stane. Ale predovšetkým ak sa niektorý algoritmus stane nerentabilným, automaticky prepnú na iný algoritmus.

Moja najkratšia skúsenosť je so spoločnosťou Bit Minner Scryp . Tu zatiaľ neevidujem problémy. Oni sú však na trhu cca o polovicu kratšie než vyššie spomínané. Aktuálne sú na trhu cez 600 dní. Ponúkajú viacero programov:

16nm Miner GHS – cena za 1 GHS = 0.000068 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000023 BTC/GHs

X11 MHS – cena za 1 MHS = 0.0019 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000850 BTC/MHs

Scrypt MHS – cena za 1 MHS = 0.005 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00002700 BTC/MHs

Ethereum MHS – cena za 1 MHS = 0.01 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00003600 BTC/MHs

EQUIHASH SOLs – cena za 1 SOLs = 0.0012 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000210 BTC/SOLs

PASCAL MHS – cena za 1 MHS = 0.0004 BTC a aktuálny čistý profit je denne 0.00000075 BTC/MHs

Pre tých, čo sú technicky zdatnejší existuje možnosť ťažiť vybrané cryptomeny – Ethereum, ZCash a  Monero prostredníctvom svojej grafickej karty na Vašom počítači, ktorý bežne používate. O tom si viac prečítate TU . Ale nezabudnite, že sa tým zvýši spotreba elektriny, tak treba prepočítavať, aby sa Vám to vyplatilo.

Posledným krokom je využiť vyťažené prostriedky, ktoré sa Vám na peňaženkách EXMO alebo CEX budú hromadiť. Na oboch portáloch predáte či nakúpite cryptomenu za Eur či USD. A tieto peniaze po verifikácii portálmi si môžete nechať vyplatiť priamo na svoj účet, či kreditnú kartu. Toto vyplatenie nie je bezplatné a poplatky za túto službu sú rôzne. Taktiež minimálne sumy na výplatu sa časom rôznia, a napríklad na EXMO dosiahol poplatok za výber eur výšku 25 eur za výber k dnešnému dňu.

Existuje i relatívne lacnejšia cesta a to cez niektorú z renomovaných zmenární, napríklad PayeerCrypTex24Lionex či PayBIS.  Ucelený prehľad poskytuje portál Najlepšie Výmeny. Písal som o tom v inom blogu. Zjednodušene k tomu dodám že na portály Najlepšie Výmeny si vyberiete čo chcete meniť a ako to chcete vyplatiť, a portál Vám ponúkne výber overených partnerov, kde si môžete vybrať podľa kurzu a poplatkov pre Vás najvhodnejšiu variantu. Môžete si touto cestou zmeniť Litecoin, Bitcoin, Dodge či Ethereum na USD alebo EUR ktoré Vám prídu na PayPal. Alebo Vám príde hotovosť na ktorúkoľvek Slovenskú poštu službou Westernunion, alebo si to pošlete na kreditnú kartu. Bez verifikácie si touto cestou peniaze na účet v banke len tak nepošlete. Ale možnosti, ktoré sú k dispozícii bohato stačia. Inak len na okraj, Najlepšie Výmeny majú tiež svoj „faucet“, takže Vám dajú nejaké tie BTC zadarmo.

Niektoré spoločnosti ako napríklad Payeer Vám ponúkajú možnosť vytvorenia debetnej karty, či už virtuálnej alebo reálnej, plastickej, a tak peniaze zostávajú na účte u nich a tie si môžete vybrať napríklad v bankomate alebo tou kartou platiť. Možností je teda dnes už mnoho. Priebežne keď ma niečo z tejto oblasti zaujme, napíšem a už som i písal.

Tak to je asi vcelku všetko, ako základ k tomu, aby ten kto chce si získal svoju prvú cryptomenu zadarmo a tú potom vhodne investoval a dosiahol tak stabilné pasívne výnosy.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 351451x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy