Založ si blog

Skôr než pôjdete voliť, pozrite dokument: Kuciak: Vražda novinára

Skutočne stačí aby uplynulo 5 rokov a verejnosť zabudla? 

To by bolo veľmi smutné.

Film „Kuciak:Vražda novinára“ som si pozrel nedávno opäť a pri pohľade na prieskumy verejnej mienky mám pocit, akoby niekto spustil „reset“. Udalosti roku 2018 boli reálne, smutné a zároveň desivé. V žiadanom prípade by sa nemalo zabúdať na okolnosti a hlavne na tváre prominentov, ktorí viedli krajinu až nebezpečne blízko k pomerom čo vládnu v Rusku či Bielorusku. Mnohí z vtedajších vládcov Slovenska dnes čelia viacerým obvineniam a to vypovedá samo o sebe.

Vražda novinára nie je „obyčajnou“ vraždou.

Dokážem pochopiť rozličné názory a akceptovať ich. S čím mám problém je, že niekto dokáže prehliadať fakty a ich súvislosti bez dostatočných argumentov.

Každý má právo na svoju voľbu, ale s plným vedomím zodpovednosti svojho rozhodnutia. Preto by nemal zabúdať a tváriť sa, že to čo bolo vlastne nebolo až také zlé. Sú politici a ich činy, ktoré sa nemôžu prehliadať iba preto, že uplynula istá doba.

Rozhodnutie je na každom z Vás.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 353178x
Priemerná čítanosť článkov: 6089x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy