Založ si blog

BITCOIN y, DOGE, LITE coiny-cryptomeny a ako na to

Prešiel istý čas a nakoľko sa rozšírili moje skúsenosti, chcel som sa podeliť s tými, ktorých to zaujíma.

Od momentu kedy sa rozšírila popularita Bitcoinov – BTC, začalo cryptomien pribúdať. Môj osobný názor je, že mnoho ľudí, hlavne v rozvinutých krajinách si uvedomilo, že ako im vlády znehodnocujú ich ťažko zarobené peniaze, a že bežné meny sú mimo ich kontrolu. Popularita cryptomien je založená na viacerých dôvodoch, ako som vypozoroval, no ten najhlavnejší je, že je definovaný maximálny počet, koľko ich môže vzniknúť. To platí ako pre Bitcoin, tak aj pre ostatné meny. To je ich najväčšie čaro. Potom už ich hodnotu určuje trh. Ak chcete preniknúť do sveta cryptomien, ideálne je začať s investovaním času. Prvým krokom je mať svoju peňaženku. Ja používam výhradne peňaženky v mobile, čo má viacero výhod. Aby ste ich nemuseli hľadať tak stačí kliknúť tu:

BITCOIN wallet

DOGE coin wallet

LITE coin wallet

Iné ja nepoužívam, takže som ani neoveroval, či sú bežne dostupné. Ono to isto časom príde, lebo aj ostatné cryptomeny rastú na popularite, predovšetkým preto, lebo je prakticky nemožné ich falšovať.

Ďalším krokom je buď to nakúpiť BITCOINy, dá sa i na lokálnom trhu napríklad SimpleCoin, alebo v EURO formáte na DAGANSIA, alebo inde, možností je viacej, pochopiteľne, lebo obchodníkov s cryptomenami pribúda. Ich stabilita je totiž často vyššia než bežných, klasických mien. Alebo pre tých čo majú viac času, je možnosť získať malé množstvo cryptomeny cez tzv. faucety. Najviac je ich na bitcoiny. Osobne používam najčastejšie tieto:

Na Bitcoin:

BITCOIN zdarma

ZEBRA

MOON

alebo cez microwallet sa dajú získavať BTC aj cez Land of BITCOIN – viac sa dočítate v mojom predchádzajúcom blogu

Na DOGE coin:

DOGE zdarma

Na LITE coin:

LITE coin zdarma

Padla otázka, že prečo faucety existujú. No najčastejšie je to možnosť ako na svoju stránku dostať návštevníkov a predávať reklamu, ktorá sa na nich zobrazuje. Totiž hodnota Satoshi, ktorú zdarma získate je zanedbateľná oproti hodnote, ktorú prevádzkovateľ získa za jeden klik na reklamu. To je asi najčastejší dôvod, prečo Vám niekto „zdarma“ ponúkne cryptomenu.

Podobne sú stránky, kde Vám ponúknu cryptomenu za návštevu stránok, vyplňovanie dotazníkov a podobne. Systém, či princíp je rovnaký ako keď niekto takto ponúka reálne peniaze. Prečo však využívajú prevádzkovatelia cryptomenu je však zrejmé, ale to by som bol radšej ak by ste si prečítali inde.

V neposlednom rade môžete s cryptomenami obchodovať klasickým spôsobom ako s akciami, alebo komoditami na burze, niečo ako FOREX. Ja osobne využívam CEX A to z hlavne preto, že na tejto stránke nie len, že môžete obchodovať ako na burze, ale hlavne to dáva možnosť minigu, dolovania cryptomeny a to solídnou silou GH/s Ak by ste mali predstavu aká tá sila je, tak 1GH/s Vám denne môže vydolovať cca 1000Satoshi, ale nie len tých, na uvedenej stránke dolujete viacero cryptomien naraz. Všetko to závisí od sily akou dolujete. Viac sa dočítate priamo na stránke. Ale 1 GH/s stojí v prepočte cca 1 USD, takže môžete čakať asi toľko koľko ste ochotní investovať. Všetko rastie priamo-úmerne tomu ako sa k veci postavíte.

Keď budete prechádzať internetom, isto narazíte na stránky, ktoré ponúkajú dolovaciu silu KH/s. No ak si to spočítate, cez prepočet vyššie, vidíte aké to reálna sila je. Najrýchlejšie v poslednej dobe rastie hodnota LITE coinov, a DOGE coinov, to je tiež dôvod prečo funkčných faucetov nie je príliš veľa.

Takže ak to zhrniem, existuje spôsob ako môžete získať kapitál investovaním času alebo ako zefektívniť výnos z Vašich finančných investícií.  Možností je pochopiteľne omnoho viac, okrem iných aj halda internetových kasín, ja som však písal hlavne o veciach s ktorými skúšam pracovať osobne. Keď získavate prvé cryptomeny cez faucety, tak odporúčať snažiť sa v danom čase všetky možné cryptomeny, lebo práve cez príslušnú burzu si ich dokážete hravo zmeniť na tie ktoré potrebujete. Na otázky v diskusii odpovedám, tak ak niekto chce, pýtajte sa. Ak pribudnú otázky na ďalší blog, skúsim sa to dať dokopy.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352831x
Priemerná čítanosť článkov: 6083x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy