Založ si blog

Coinplug umožňuje nákup Bitcoinov vo viac než 7000 bankomatoch.

Juhokórejská spoločnosť Coinplug zabezpečujúca Bitcoin servis umožnila Bitcoin nákupy s kreditnou kartou prostredníctvom viac ako 7000 regulárnych bankomatov po celej krajine.

Bude sa jednať o prvý servis nákupu bitkoinov kreditnou kartou v krajine.

Tento krok umožní mať Bitcoin k dispozícii v mnohých najfrekventovanejších dopravných lokalitách Južnej Kórey, vrátane stanice metra, samoobsluhách a rušných uliciach mesta.

OKBITCARD ATM Kórea

Budovanie infraštruktúry

Nová služba bola možná vďaka dohode s kórejským výrobcom ATM Nautilus Hyosung, Kórea najväčším hardware ATM výrobcom – vo svete štvrtý najväčší. Firma má v súčasnej dobe 7,000-9,000 aktívnych strojov v Južnej Kórei.

Nautilus Hyosung tiež produkoval Bitcoin špecifické bankomaty pre Coinplug, ktoré boli nainštalované v kaviarni v Soule v štvrti Gangnam od marca 2014. Prístroj umožňuje obojsmerné obchody, čo znamená, že používatelia môžu kúpiť alebo predať Bitcoin, ale prijíma iba hotovosť.

Richard Yun z Coinplug uviedol, že pri podpisovaní nových kontraktov s obchodníkmi, ktoré umožňujú prijímať Bitcoin, jeho tím zistil, že najväčšou obavou bolo, že Bitcoin je príliš ťažké získať pre obyčajných ľudí .

Prirovnáva to k problému  s Teslou – mnohí zákazníci sú zvedaví na autá s elektrickým pohonom, ale nie sú ochotní kúpiť si ich kvôli nedostatku dobíjacie infraštruktúry.

Ako nakupovať bitcoin-y

Ak chcete použiť systém, zákazníci si zvolia „okBitcard“ z úvodnej obrazovky, zadajú telefónne číslo a dátum narodenia na identifikáciu, vložia kreditnú kartu a vytlačia papierové potvrdenie . Doklad obsahuje PIN kód, ktorý potom umožní výmenu za Bitcoin hodnotu cez Coinplug aplikáciu v smartphone alebo cez okBitcard web.

Podobne zmýšľajúci partneri

Coinplug CEO  Ryan Uhr povedal, že dohodnúť sa nebolo ťažké, pretože obchodní partneri, ako Nautilus Hyosung aposkytovateľ on-line platiebb Galaxia komunikácie, sú tiež fin-tech spoločnosti, ktoré veria v potenciál Bitcoin-u.

 

Služba ATM je k dispozícii pre hodnoty 10000, 30000 a 50000 Juho-kórejského won-u (približne $ 10, $ 30 a 50 dolárov). Coinplug hovorí, že má plány na rozšírenie služby v zámorí.

V januári, Coinplug začal predávať okBitcard na viac než 8000 7-Eleven obchodoch po celej Južnej Kórey, a má plány na rozšírenie systému v ďalších obchodných reťazcoch čoskoro.

Zákazníci  môžu zakúpiť okBitcard tiež cez pokladňu, dostanú rovnaký druh dokladu s kódom. Yun uviedol, že fyzické karty okBitcoin, ktoré budú k dispozícii v regáloch obchodov, sú stále tlačia.

 

Zdroj: Coindesk.com

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 352621x
Priemerná čítanosť článkov: 6080x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy