Založ si blog

Bitcoin bulvár na Slovensku ? Je to príležitosť

Popularita elektronických mien na čele s Bitcoinom neustále stúpa. Viaceré ako Doge a Litecoin prerazili aj na medzinárodné burzy. Prenikanie do bežného, mimointernetového sveta, prinieslo na svet koncept, ktorý sa úspešne presadil. „Bitcoin bulvár„, ako sa projekt označil, vznikol prvý krát v Máji 2014 v Cleveland Heights, Ohio. Ideou bolo aby všetci obchodníci aspoň jednej ulice umožnili platbu Bitcoinom. Podarilo sa. Do projektu sa postupne zapojili desiatky obchodníkov a poskytovateľov služieb. Výsledok sa dostavil pomerne rýchlo. Propagácia prakticky zadarmo, oživenie štvrte a predovšetkým prezentácia technologického pokroku. Obchodníci  a obyvatelia mesta len a len získali.

Keďže prijímanie platieb v Bitcoin je technologický vyriešené tak, aby akékoľvek riziko neznášal obchodník, ale poskytovateľ služby, príležitosti sa chopili ďalšie mestá, tentokrát v Európe. „Bitcoin bulvár v Holandsku“ kde sa najskôr zapojili dve ulice, neskôr ďalšie a dnes sú to 4 ulice v Hágu – Bierkade, Groenewegje, Wagenstraad a Uilebomen. V Holandsku sa projekt šíri a aktuálne sa vytvára bulvár v Amsterdame.


 

Najnovšie sa v Európe slávnostne otvorí 3.Októbra „Bitcoin bulvár v Španielsku“ v Madride.

 


 

A čo na to Slovensko? Napriek tomu, že Slovensko je konzervatívne až až, mohla by to byť pre niektoré mesto obrovská príležitosť. A úplne ideálne, ak by to nebola Bratislava ale niekde inde, možno i na východe. Ak by sa totiž takýto projekt zrealizoval na Slovensku, určite by neušiel pozornosti nie len našich ale hlavne zahraničných médií. Šlo by totiž o spojenie najnovších technológií a trendu a jedinej krajiny bývalého východného bloku, ktorá by také niečo umožnila. Slovensko by tým zlomilo predsudky, čo sú z veľkej časti pravdivé. Bol by to projekt kreatívny a mesto či obec, ktorá by mu umožnila vznik i jej obyvatelia, podnikatelia by iba profitovali.

Andrej Danko – nepochopený vizionár

11.11.2023

Neveril by som, že jedného dňa budem schopný napísať tento blog, v ktorom by som chcel upozorniť na to, že je nešťastím, keď sa myšlienka „národného menu“ nepretaví do reality. Škoda, že pán Danko nedostal príležitosť prezentovať svoju víziu v celom rozsahu a ako po mnohý krát ostal nepochopený. Verím, že ja som ju pochopil správne. Dostať na stôl [...]

Kto z voličov si želá „Mafiánsky štát“ ?

24.09.2023

Na jednej strane je zarážajúce, že strach z utečencov je tak významným hnacím motorom na dosiahnutie výnimočného výsledku vo voľbách a na druhej strane chýba obava zo zverenia moci do rúk organizovaného zločinu. Pričom väčšina z tých, čo sa najviac obávajú „migrantov“ ich nevidela, nevidí a nebude vidieť. Avšak prevažná časť tých istých voličov sa [...]

Istý nevinou obvineného si môže byť jedine jeho kumpán

06.09.2023

Viete si predstaviť, že orgány činné v trestnom konaní by zahájili vyšetrovanie, alebo by nebodaj padlo obvinenie niekoho z Vašich príbuzných? Ako veľmi by ste si boli istí jeho/jej nevinou? Skúste ste si na tú otázku úprimne odpovedať. A išlo by pritom o príbuzného, o rodinu, o človeka ktorého možno poznáte od detstva. A teraz druhá otázka. Bol by obvinený nejaký [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 353356x
Priemerná čítanosť článkov: 6092x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy